Niğde Ziraat Odası > Haberler > Başkanımızdan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkanımızdan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada çeşitli etkinlikler eşliğinde kutlanan ve kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu niteleyen özel bir gündür.

Tarihi dönemlere bakıldığı zaman, kadınlar gerçek bir birey olmanın; siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda eşitliğe kavuşmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermişlerdir. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü de Kadınlarının başarı elde ettikleri mücadeleyi simgelemektedir.

Kadınların kamu ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam anlamıyla katılmadıkça, barışçı adil ve üretken toplumun yapılanması da mümkün olacaktır. Kadınlarımız ölüm ve şiddetle yan yana anılmaktadır. Hayatın ağır şatları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar, yaşamın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedir.

Dünyada Sevgi ve saygının ilham bulduğu, merhamet ve şefkatin tecellisi, paylaşım ve özverinin simgesi olan kadındır. Vatanına, Milletine ve ailesine hiçbir karşılık beklemeden ömrü boyunca kusursuz bir şekilde hizmet eden; Kadın Çiftçilerimiz başta olmak üzere bütün hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en güzel duygularımla kutlar saygılarımı sunarım.

Yön. Kur. Başkanı