Niğde Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Niğde Ziraat Odası > Haberler > Niğde’de eğitim veren 2 lisede Tarım Bölümü açıldı

Niğde’de eğitim veren 2 lisede Tarım Bölümü açıldı

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde’de eğitim veren 2 lisede Tarım Bölümü açıldığını söyledi. Tarım şehri olan Niğde’de daha öncede Çok Programlı liselerde Tarım bölümlerinin olmaması üzerine Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne Liselerde Tarım bölümü açılması talebinde bulunuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı çalışmalar sonrası Hacıabdullah ve Yıldıztepe beldeleri arasında bulunan Yıldıztepe Hacıabdullah Şehit Mehmet Kayahan Çok Programlı Lisesi ile Niğde Yeşil Gölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Liselerine Tarım bölümü açıldı.
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde’de eğitim veren 2 lisede Tarım Bölümü açıldığını söyledi.
Tarım şehri olan Niğde’de daha öncede Çok Programlı liselerde Tarım bölümlerinin olmaması üzerine Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne Liselerde Tarım bölümü açılması talebinde bulunuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı çalışmalar sonrası Hacıabdullah ve Yıldıztepe beldeleri arasında bulunan Yıldıztepe Hacıabdullah Şehit Mehmet Kayahan Çok Programlı Lisesi ile Niğde Yeşil Gölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Liselerine Tarım bölümü açıldı. 
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Milli Eğitim Müdürlüğüne Ziraat Odası Başkanlığı, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Süt Üreticileri birliğinin başkanları olarak ortak talepte bulunduklarını ve çok hızlı şekilde çalışmaların yapılıp bölümlerin açıldığını söyledi. 
Başkan Kenar açıklamasında; ‘‘Ziraat Odası Başkanlığı, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Süt Üreticileri birliği başkanlarımızla Niğde Milli Eğitim Müdürüne tarım bölümleri açılması için talep ettik. Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’da hemen okul müdürleri ile toplantı yaparak bu konu üzerine çalışma yaptılar. Çalışmalar sonunda tarım şehri Niğde’mizde öğrencilerimiz için Tarım bölümü açıldı. Hacıabdullah ve Yıldıztepe beldeleri arasında bulunan Yıldıztepe Hacıabdullah Şehit Mehmet Kayahan Çok Programlı Lisemizde tarım bölümü açıldı ve 16 öğrenci ile eğitime başlandı. Yeşil Gölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesine ise 22 öğrencimiz eğitim almaya başladılar. Gölcük beldemizde okul yakınında 20 dekar alanda ise uygulamaları seracılık ve tavukçuluk alanı da oluşturuldu” dedi.
Tarımı yaşatacak nesiller için
Niğde’nin çok sayıda belde ve köyünde ailelerin Tarım ve Hayvancılık alanında hayatlarını sürdürdüklerini ve bu ailelerin çocuklarının da tarım ve hayvancılıkla ilgileneceği için eğitim almalarının önemli olduğunu vurgulayan Kenar, ‘‘Geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesiller yetiştirilmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu bölümlere belde ve köyde eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz ilgi göstereceğine inanıyorum. Niğde’de diğer okulların da çalışma yapıp okullarında tarım bölümlerinin artmasını istiyoruz. Bu bakımda açılan 2 bölüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Büyük özveri gösterip bölümlerin açılmasından dolayı da Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar’a, okul müdürlerine teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.