Niğde Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Niğde Ziraat Odası > Haberler > NPAEM ile ortaklaşa yürütülen KOP TEYAP Projemizin Eğitim Uygulaması Tamamlandı

NPAEM ile ortaklaşa yürütülen KOP TEYAP Projemizin Eğitim Uygulaması Tamamlandı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın 2019 yılı mali destek yatırım programı, Tarımsal Araştırmalar ve Tarımsal Eğitim Yayım başlıkları altında kabul edilen "KOP ile Yerli ve Milli Patates Çeşitlerimiz Çiftçi İle Buluşuyor" projemizin eğitim uygulama aşamasını Koronavirüs (Covid-19) pandemi tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim şeklinde tamamladık.
.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın 2019 yılı mali destek yatırım programı, Tarımsal Araştırmalar ve Tarımsal Eğitim Yayım başlıkları altında kabul edilen "KOP ile Yerli ve Milli Patates Çeşitlerimiz Çiftçi İle Buluşuyor" projemizin eğitim uygulama aşamasını Koronavirüs (Covid-19) pandemi tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim şeklinde tamamladık.
Yerli ve Milli Patates Çeşitlerinin Önemi ve Milli ekonomiye Katkısı, Bilinçli Patates Yetiştiriciliği İçin Uygulanması Gereken Konular, Yetiştiricilikte Dikim, boğaz Doldurma, Sulama, Gübreleme ve Hasat, Patates Yetiştiriciliğinde Görülen Hastalık (bakteri, virüs, fungus, v.b.) Zaralı (patates böceği, patates güvesi v.b.) ve Nematodların Yönetimi, Entegre Mücadele ve Biyoteknik Yöntemler, Sürdürülebilir Tarım, Aeroponik ve Hidroponik Yetiştirme Teknikleri, Tahmini Uyarı Sistemi ve Depolama konularında Enstitümüz uzmanları tarafından 4 oturum şeklinde eğitimler verildi.
Desteklerinden dolayı başta KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na, Niğde Valiliği'ne, Niğde Valiliği Proje ve Yatırım Ofisine, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Niğde Ziraat Odası'na ve eğitime katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.