Niğde Ziraat Odası > Haberler > DOLU VE SEL AFETİ EKİLİ ALANLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

DOLU VE SEL AFETİ EKİLİ ALANLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Niğde merkez ve köylerinde yaşanan bölgesel dolu yağışlarının( fasulye, patates, buğday, mısır)bitkilerini olumsuz etkilemiştir. Zarar oranını tespit etmek amacı ile odamız bünyesinde çalışan mühendislerimiz arazideki yaptığı çalışmalar sonucunda %30 ila %60 arasında hasarın olduğu anlaşılmaktadır. Zarar gören çiftçilerimize genç evrede olan fasulye ve patates ürünlerine ise dolu stresini atmak ve gelişim evresini hızlandırmak amacı ile aminoasit ve yaprak gübresi atılması tavsiye edilmektedir.