Niğde Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Niğde Ziraat Odası > Haberler > Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) İlime hayırlı olsun.

Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) İlime hayırlı olsun.

Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) İlime hayırlı olsun. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Niğde Ziraat Odası Başkanlığı arasında Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) Kuruluş Protokolü imzalandı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Niğde Ziraat Odası Başkanlığı arasında Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) Kuruluş Protokolü imzalandı.
Üniversite Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ve Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenarkatıldı.
Niğde ilinin sahip olduğu tarımsal potansiyelin tam olarak değerlendirilebilmesi ve tarım sektörünün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesi amacıyla kamu-özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güç birliği yapacağı bir çatı kuruluşa ihtiyaç duyulması sebebiyle kurulan NİTAK’ın amacı Niğde ilinde tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kuruluşlarını bir araya getirmek, tarım sektörünün sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda çalışmalar yapmak ve Niğde ilinin tarımsal, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak politika ve stratejilerin belirlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunmak amacı ile kurulmuştur.
İlimize ve Çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz.