Niğde Ziraat Odası > Haberler > İLIMIZ MISLI OVASINI SEL VURDU

İLIMIZ MISLI OVASINI SEL VURDU

İlimiz Misli ovasında 11 Haziran 2015 tarihinde yoğun olarak yağan sağanak yağış sonucu bölgedeki ekili ürünlere zarar vermiştir. Niğde Ziraat Odası Başkanı Sayın Veli KENAR ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Murat TÜRKMEN ve Teknik personel ile Birlikte Ovacık, Çavdarlı, Karatlı Hüyük, Konaklı, Edikli, Orhanlı, Gölcük, Ağcaşar, Kiledere, Alay, Tırhan, Hasaköy, Yıldıztepe ve Hacıabdullah Beldelerinde incelemelerde bulundular.  Aşırı Yağış Sonucu tarım arazilerinde su birikintileri olduğu yine yer yer bazı bölgelere dolu düşmesi sonucu ekili alanlar büyük zararların olduğu gözlenmektedir. Ayrıcı Hasaköy köyünde yıldırım düşmesi sonucu 10 adet Koyun telef olmuştur.  İl Afat Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler.