Niğde Ziraat Odası > Haberler > NIĞDE İLI ZIRAAT ODALARI KOORDINASYON TOPLANTISI YAPILDI

NIĞDE İLI ZIRAAT ODALARI KOORDINASYON TOPLANTISI YAPILDI

16 Şubat 2016 tarihinde Niğde Ziraat Odası Toplantı Salonunda Niğde İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Sayın Mustafa HEPOKUR Başkanlığında yapılmıştır. Toplantıya Niğde Ziraat Odası Başkanı Sayın Veli KENAR ve İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve Yöneticileri katılmıştır.

Toplantıda ilimizin Tarım ve hayvancılık sorunları görüşüldü. Depolarda şubat ayı itibarı ile 150 bin patatesin bulunduğu ve yaşanan fiyat istikrarsızlığı ile Pazar sıkıntıları dile getirilerek çözün önerileri görüşüldü. Yine eski depolarda ve soğuk hava depolarında satışa hazır bekletilen elmamızın alıcı bulamaması ve satışı hakkındaki sorunlar ele alınmıştır. Ayrıca gelişmekte olan Süt Sığırcılığındaki Çiğ Süt üretiminde  fazlalık varmış gibi sanayi sektörü tarafından birim fiyatının aşağılara çekme çabaları ve bu konu hakkında kamuoyunda algı oluşturulmasının önüne geçilmesi gerektiği ile ilgili çalışmaların nasıl yapılacağına değinilmiştir. Piyasadaki ürünlerimizin düşük bir fiyattan satılması sonucunda çiftçilerimizin sermayelerindeki daralmaları önlemek amacı ile Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankalarında kredi kullandırmada ve yapılandırmada kolaylıklar sağlanması için ilgili bakanlıklar ile görüşüleceği de ele alınmıştır. Son olarak ise 2015 ÇKS kayıtlarının suresinin uzatılmasına rağmen Mazot Gübre Destekleme dilekçelerinin de uzatılması gerektiği de görüşülmüştür. Yukarıda bahsedilen konular hakkında ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere rapor hazırlanmıştır. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.