Niğde Ziraat Odası > Haberler > TBMM Vekillerimiz ile Niğde Tarım ve Hayvancılık üzerine

TBMM Vekillerimiz ile Niğde Tarım ve Hayvancılık üzerine

Oda Başkanımız ve 5 ilçe Ziraat Odası Başkanlarımız ile birlikte TBMM’de, Niğde Milletvekillerimiz Sayın Yavuz ERGUN ve Sayın Selim GÜLETKİN’i ziyaret ederek İlimiz tarım ve hayvancılık ile ilgili ve acil çözüme kavuşması gereken konuları ayrıntılı bir şekilde rapor halinde ilettik. Konuların hassasiyetine değinen Vekilleri Genel Başkanımız sorunların çözümü süresince takipçisi olacaklarını dile getirdiler.
Vekillerimize İletilen sorunlarımız özetle;
1. 2019 Patates Üretimi için Sorun ve Çözüm Önerileri,
2. Patates, Elma gibi Yaş Sebze ve Meyve Birlikleri Kurulması,
3. Niğde Bölgesi Çiftçilerimizin Zirai Kredi Kullanırken Yaşadığı Sorunlar,
4. Çiftçilerimizin yıllardır kullandıkları ancak ruhsatsız olan su kuyularına bir kereye mahsus ruhsat verilmesi,
5. İlimiz kuru fasulye fark ödemesi destek kapsamında iken barbunyanın da destek kapsamına alınması,
6. Karantina kapsamındaki tarlaların tekrar gözden geçirilmesi,
7. Türkiye’de Amasya (misket) elmasının en çok yetiştiği yer Niğde İli Çamardı İlçesidir. tescillenerek coğrafi işaret verilmesi,
8. Elektrik enerjisi için; Bakanlığımızca belirli bir oranda desteklenmesi veya indirim getirilmesi,
9. İlimizde Aktaş Kasabası Yeni Mahalle bölgesinde yapılmış ve yapımı halen devam eden kaya oyma depolarımızın 100 bin tona çıkarılması için çalışmalar yapılması,
Milletvekillerimiz Sayın Yavuz ERGUN ve Sayın Selim GÜLETKİN ’e ilgi ve alakalarından dolayı şahsım ve Niğde’li çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.